maandag 30 januari 2017

GeHaakte theepot warmer

Voor een saaie witte theepot haakte ik een hoes. Gewoon omdat het zo gezellig staat, want eigenlijk ben ik een koffiedrinker : )Ik heb gewoon acryl gebruikt, geschikt voor haaknaald 3.5 of 4 mm.
Voor de warmer zou ik geen katoen gebruiken, dit geeft gewoon niet zo'n mooi effect.

Je haakt als eerst gewoon 4 granny vierkanten aan elkaar vast.

Ik heb 4 toeren gehaakt, met HALVE stokjes.
Check dan even de maat, door het lapje met granny's tegen de theepot te houden. Het geeft niet als het lapje aan de bovenkant iets uitsteekt.
Je kunt er ook voor kiezen om de granny's aan elkaar te naaien of later aan elkaar vast te haken. Dat maakt niet veel uit. Ik heb ze direct aan elkaar vast gehaakt.Hierna haak je de achterkant, ook 4 toeren met halve stokjes, maar nu maak je de granny vierkanten aan een andere granny vast. Aan de bovenkant in 2 openingen en aan de onderkant in 3 openingen.
Maar iedere theepot is verschillend, dus je kant het best even opmeten of de opening juist is door het lapje naast je theepot te houden.


Haak nu de granny's ook aan de andere kant vast aan de voorkant. Weer aan de bovenkant in 2 openingen en aan de onderkant dmv 3 openingen aan elkaar vast te haken.
Zo ontstaat er in het midden een opening en heb je gewoon dubbel gehaakt hoesje gemaakt met in het midden een opening.


Je kunt nu het hoesje over de theepot heen schuiven.


De bovenkant is nog wat wijd, maar daar kun je koord voor haken. Haak dan gewoon een lossenketting van ongeveer 30 lossen.


Rijg je ketting door de bovenkant in de openingen van de granny vierkanten.


Maak voor de bovenkant nog een mooie pom pom. Ik heb pom pom makers van Clover. Die zijn super aan te raden voor een mooie pom pom.


Klaar is je gezellige theepot.
Nu nog lekkere chocolade kopen....


Veel plezier ermee!!

xxx


3 opmerkingen:

 1. Ja, prachtig! Lekker retro en de kleurtjes kondigen de lente al aan!
  PS: Nu zaterdag 4 feb. doen we met enkele blogs weer mee aan de Granny-Spiration challenge, je kan dit projectje linken en meedoen aan een give away. Kom gerust eens kijken op mijn blog. Daar geef ik zaterdagavond of zondag de link naar de link party.
  Groetjes en nog een fijne week,
  Sigrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. I love this! I also am a coffee drinker, but received a tea kettle a couple Christmas's ago. I have yet to use it, but have thought about creating a tea kettle cozy just because I love the look. Pinned this inspiration, and a new follower to your blog :) I sure hope you'll join in on our Granny Spiration Challenge! The most recent one can be found here: http://eyeloveknots.blogspot.com/2017/02/chunky-like-preemie-granny-square.html
  Alexandra of EyeLoveKnots

  BeantwoordenVerwijderen