woensdag 27 augustus 2014

Met blauw gehaakt

Mijn gehaakte sjaal is af! Ik haakte hem in blauw/grijs tinten en draag hem inmiddels graag!

Het patroon vond ik in een tijdschrift en werd daarin gebruikt als bloemenrand aan een deken, maar ik vond hem zo mooi : ) dat ik hem gebruikte voor mijn nieuwe sjaal en ik vulde de openingen in de sjaal op met een kleiner eigen ontworpen variant van de bloem.

Ik haakte nog meer met de kleur blauw...Met scheepjeswol. Het is XL stonewashed Blue Apatite, kleur nr 845 en ik gebruikte hem om er dit krukje mee te omhaken....


Inmiddels ben ik GROOT fan van dit materiaal en een 2e krukje (met grijs) in de maak voor in mijn ETSY SHOP
Drops Paris heeft nieuwe stoere kleuren blauw, kleuren 101 en 102, die ik gebruikte voor dit portemonneetje. De beugel was een cadeautje, maar is te koop bij Echtstudio
In meerdere kleuren trouwens. Een patroon voor zo'n portemonneetje staat op hun blog!!De gehaakte sjaal haakte ik met Phildar Partner 3.5 in 6 kleuren: 132, 28, 109, 24, 15,107


Zo haak je de grote bloem/ster:

Haak 6 lossen en sluit met een hv tot een ring.

Toer 1: Haak 5 l (=1 st + 2 l), * 1st, 2 l, herh vanaf * 6 x, sluit met een hv in 1e l.

Toer 2: 1 l, haak daarna in elke steek van de vor toer 1 v, sluit met hv in 1e l.

Toer 3: 1 l, 7 l, sla 2 steken over, 1 v, * 7 l, sla 2 steken over en haak 1 v, herh vanaf * 6 x, sluit met hv in 1e l.

Toer 4: 1 l, *haak in elke steek van de vor toer 1 v, maar in de top (= 4e v van de vor toer) haak 3 v, vanaf * 7 x herh, sluit met hv in 1e l.

Nu heb je 1 bloem/ster gehaakt, haak nu de 2e bloem/ster en maak in 2 toppen aan de 1e bloem/ster vast met een hv, zoals ook op de patroon tekening staat aangegeven.

Als je 4 bloemen/sterren aan elkaar hebt gehaakt, onstaat er een ruimte in het midden en die kun je opvullen, door te haken:

6 lossen en sluit met een hv tot een ring.

Toer 1: Haak 5 l (=1 st + 2 l), *1 st, 2 l, herh vanaf * 6 x. Sluit met een hv in de 1e l.

Toer 2: *Haak 2 l en haak een v aan de grote bloem vast, haak 2 l, sla 2 steken over, 1 v, herh vanaf * 7 x. (Haak de vasten in het midden en in de top van de grote bloemen vast, = totaal op 8 punten).

Ik haakte de bloem zelf 3 bloemen/sterren breed.
Je kunt patroon ook gebruiken voor een omslagdoek, begin dan met 1 of 2 bloemen/sterren en haak er in volgende rijen steeds aan beide zijden 1 bloem/ster bij.


♥ 

2 opmerkingen:

  1. Blue is not a colour I would normally pick but I love your new scarf, it is gorgeous, the colours blend so well. You stool cover is lovely and the little purse so cute, you have been busy.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heerlijke post! Wat ben je al druk geweest.
    Je blauwe werkstukken inspireren, weer een blauw haakwerkje erbij.

    BeantwoordenVerwijderen