dinsdag 11 februari 2014

Gehaakt dekentje

Van alle restjes katoen, die ik nog had, haakte ik dit vrolijke babydekentje!Het dekentje heeft de afmetingen 80x80cm...De Granny's haakte ik direct aan elkaar vast. Hoe je dat doet kun je hier vinden.Het gedraaide randje haakte ik met (zonne)geel en dat deed ik op deze manier:

Begin met een * vaste, haak 3 l, sla 2 stokjes over en haak dan weer een vaste. Herhaal vanaf * tot je helemaal rond bent.
De volgende toer, (haakte ik met licht geel) begin je met een vaste, *haak dan 3 l en haal je haaknaald uit de lus, steek alleen je haaknaald van voor naar achter onder de 3-Lbg van de vorige toer door, pak de lus weer op en trek hem dan van achter naar voor door de 3-Lbg, omslaan en doorhalen, herhaal vanaf * tot je helemaal rond bent.

Ik kreeg na mijn vorige dekentjes wel eens de reactie, hoe doe je dat zo snel??

Nu, tijdens het vorige haakproject, verzin ik alweer een nieuw haakprojectje en daarvoor blader ik vaak door tijdschriften en boeken, lees ik andere blogs en speur ik op pinterest voor (kleur) inspiratie. In mijn hoofd is daarna al gevormd hoe het dekentje er uit moet komen te zien!


(Meestal) 's avonds nestel : ) ik mij op de bank, zet ik mijn mand met garen naast me en haak ik maar door, raak ik in de bekende HAAK flow! Tot ik besef dat het eigenlijk al best laat is geworden......


Meestal ziet het er dan inmiddels naast me zo uit......


Haha, misschien een herkenbaar plaatje!
Dus vooral door mijn enthousiasme zijn mijn gehaakte dekentjes zo gauw af! Maar dat is niet erg, want er is nog zoveel wat ik nog zou willen haken!! Nog lang niet uitgehaakt : ).

Voor dit dekentje was het mogelijk om 1 rijtje squares op een avond te haken.....

Tijdens het haken, bedenk ik wat voor rand (ook belangrijk!) mooi past bij het dekentje.


Het dekentje is te koop!! Klik H I E R om naar mijn shop te gaan!!

Fijne week! xxx11 opmerkingen: