vrijdag 8 november 2013

Opbergmeubel

Ik ben iemand die het graag netjes, opgeruimd (en het liefst ook nog schoon) heeft in huis.
Maar met 3 kleine kinderen is dat niet echt de werkelijkheid, of beter gezegd echt niet... ; ).
Ik ben soms de halve dag aan het opruimen en verzucht dus wel eens: had ik maar een huis met een aparte speelkamer, of ruimte voor zo'n grote kast, waar alles in kan!

Ik probeer wel een beetje orde in de chaos te brengen in onze woonkamer. Zo hebben we een boekenkast, waarin alle boeken op kleur liggen.....


We hebben een grote (leger) kist gekocht, waarin veel duplo, lego etc in opgeruimd kan worden.


Maar nog steeds is er veel rondslingerend speelgoed aanwezig wat het rommelig maakt.
Mijn man en ik hebben naar aanleiding van mijn opruimwoede : ), deze geweldige
opberg/speelgoed kist ontworpen en gemaakt.Mijn man timmerde hem van een oude palet en gebruikte zelfs de schroeven eruit weer opnieuw!  Er boven op maakte we, van het oude matrasje van dochter, een zitting. Multifunctioneel dus!
Op de zitting haakte ik een hoes met verschillende kleuren katoen.
We hebben er vilt onder geplakt zodat hij aan tafel geschoven kan worden voor een extra plek, of voor aan het bureau, voor een extra werkplek.
Met een afmeting van 40x40cm kan dit prima.Ik gebruikte kleuren van Lana Grossa, Phildar Coton en Catania voor een vrolijke zitting.We hebben nog hout en een stuk matras over, om een zelfde te maken.

Dus fijn om mijn verzameling wol in op te ruimen, of spelletjes, of 1 voor in de gang voor alle mutsen, sjaals en regenkleding......... Ik weet het nog niet.....1 opmerking:

  1. Welkom als volgster op mijn blog!
    Wat een leuk idee, deze opbergkist.
    Groetjes, Nathaly

    BeantwoordenVerwijderen