maandag 12 augustus 2013

Patroon Zonnetje

Opzet: 6 l sluiten met een hv tot een ring.

1e toer: 1 l, 11 v in de ring, toer sluiten met 1 hv = 12 v.
2e toer: in elke v, 2 stk haken, toer sluiten met 1 hv = 24 stokjes.
3e toer: ☆1 v, 5 l, 1v in 1 stk van de vorige toer, 2 l, 1 stk overslaan, vanaf ☆11 keer herhalen, toer sluiten met 1 hv.

In een andere kleur:
4e toer: ☆4 stk in onderste l.boog, in de top (in de 3e l) van de vorige toer, 1v, vanaf ☆ 11 keer herhalen, toer sluiten met 1 hv.
5e toer: ☆ In de v, 1v, 5l, 1v, vanaf ☆ 11 keer herhalen, toer sluiten met 1 hv.

In een andere kleur:
6e toer: ☆5 stk in de boog, in de top (in de 3e l) van de vorige toer, 1v, vanaf ☆11 keer herhalen, toer sluiten met 1 hv.
7e toer: ☆ 3 dstk, 3 l, 3 dstk in een v, 2 l, 1 stk in 3e stk, 3 l, 1 hstk in de v, 3 l, 1 v in 3e stk van de volgende groep, 3 l, 1 hstk in de volgende v, 3 l, 1 stk in het 3e stk van de volgende groep, 2 l. Vanaf ☆ 3 keer herhalen, toer sluiten met een hv.

Je kunt de vierkanten direct met elkaar verbinden, maar ik heb eerst alle vierkanten gehaakt en daarna hele rijen tegelijk vastgehaakt met hv's.

Voor de rand heb ik de picotrand gehaakt, eerst een toer v langs de rand van het werk,
☆ 1 v in de volg 3 v, 4 l, 1 hv in de laatst gemaakte v, vanaf ☆ herhalen.


12 opmerkingen:

 1. Leuk patroon! Heb 'm gelijk gepind!

  Groetjes van Ellebel

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hartelijk dank voor het patroontje
  Harstikke lief
  Groetjes anita

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige deken heb je ervan gemaakt. Bedankt voor het patroon!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig patroon. Ik probeer hem te maken, maar ik kom er niet helemaal uit. In toer 5 moet ik stokjes in de boog haken, maar ik heb geen boog. Wat heb ik fout gedaan?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. In toer 4 heb je boogjes gemaakt, dmv 1v, 5l en 1v te haken. Nu moet je in de volgende toer TUSSEN deze boogjes 5 stokjes haken. Misschien kun je voor de duidelijkheid op de foto van het vierkant zien dat ze recht boven de 4 stokjes van toer 4 moeten komen. Hopelijk heb ik het zo goed uitgelegd, anders hoor ik het graag! Gr Marijtje

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je snelle antwoord. Ik snap het nog niet helemaal. Ik heb de 1v, 5l, 1v in dezelfde losse gedaan. Er zijn dan geen boogjes boven de 4 vasten van de vorige toer. Hoe kan ik er tussen haken?

   Verwijderen
 6. Sorry, sorry, ik schaam mij, want ik had 2 toeren in 1 toer beschreven ,waardoor je dus geen boog kreeg. Ik heb het zojuist bijgewerkt, waardoor het nu wel klopt.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Bedankt!
  Hij is gelukt. Zie http://haakblog.wordpress.com/2013/08/18/zonnetje/

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi! Wat een super leuke blog heb je. En dit patroon is echt gewoon te leuk. Ik ga hem zeker onthouden. Bedankt voor het delen. Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Toer 4 is voor mij niet duidelijk , hoeveel losse moet ik haken na 1 vaste, 5 losse, 1 vaste?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Bedoel je toer 5? 1v, 5l, 1v haken en daarna weer een v, 5 l, 1 v in de volgende v van de vorige toer. Zo creeer je weer een boog, waar je in toer 6 weer stokjes tussen moet haken. Hoop dat net zo duidelijk is!
  Je mag me ook mailen: marijtjetermeer@gmail.com. Ik hoop dat je er uit komt zo! Groetjes Marijtje

  BeantwoordenVerwijderen